geld besparen op de boekhouding

De prijzen van online boekhoudprogramma`s zijn sterk gedaald in de afgelopen jaren. Dit is grotendeels te danken aan de enorme concurrentie op dit terrein. Met keuze uit meer dan 300 online boekhoudprogramma`s is er voor elke ondernemer wel een geschikt boekhoudprogramma te vinden. Besparen op de kosten van de boekhouding is in mijn opinie dan ook erg eenvoudig.

Het gebruik van SAAS software

Een online boekhoudprogramma is gebaseerd op zogenaamde SAAS software. SAAS staat voor Service As A Service. 

Een belangrijk kenmerk van dit type software is dat een extra gebruiker of klant weinig tot geen kosten met zich meebrengt. Het is dan ook interessant voor de aanbieders van deze software om zoveel mogelijk licenties te verkopen. Elke extra verkochte licentie betekent bijna direct extra winst. Voor een ondernemer betekent dit besparen op de kosten van de boekhouding.

Goede kwaliteit software voor weinig geld

Daarnaast is de kwaliteit van de aangeboden boekhoudsoftware meer dan prima te noemen. Zelf verrast het me zelfs wat er allemaal wordt aangeboden voor prijzen die al beginnen beneden de 10€ per maand. Op die manier wordt het voor elke ondernemer, hoe klein je ook bent ,mogelijk gemaakt om gebruik te maken van online boekhouden en daardoor te besparen op de kosten van de boekhouding.

Populaire online boekhoudprogramma`s

Een erg populair programma op die moment is e boekhouden. Zelf ben ik ook een tevreden gebruiker van deze online boekhoudsoftware. 

Toen ik startte als ondernemer ben ik in eerste instantie begonnen met het boekhouden in excel. Maar daar ben ik snel vanaf gestapt toen ik me ging verdiepen in de prijzen van online boekhoudprogramma`s. De tijd die ik kwijt was met het boekhouden in excel weegt gewoonweg niet op tegen hetgeen je maandelijks betaald voor een softwarelicentie.

De BTW-aangifte met een druk op de knop

Met e boekhouden is bijvoorbeeld het opstellen en versturen van de BTW aangifte een fluitje van een cent. Indien je er voor zorgt dat je tijdig de boekhouding bijgewerkt en alle facturen en bonnetjes netjes op tijd boekt, dan is de BTW aangifte letterlijk een druk op de knop. 

Dit omdat het met e boekhouden mogelijk is om vanuit het boekhoudprogramma zelf de btw-aangifte te versturen. Je hoeft dus zelfs geeneens meer in te loggen bij de belastingdienst om de btw-aangifte in te vullen.

Maar ook met programma's zoals Rompslomp, Acumulus, Yoursminc en Myfinance is de BTW-aangifte super eenvoudig. En dit zijn slechts een paar voorbeelden van programma`s waarmee dit eenvoudig is. Er zijn er inmiddels teveel om op te noemen om deze allemaal te behandelen op website aanmelder.

Debiteurenbeheer in een handomdraai

Daarnaast is ook het debiteurenbeheer zeer eenvoudig. Door automatisch aanmaningen in te stellen heb je er weinig omkijken meer naar. 

Het enige wat je in de gaten dient te houden zijn de klanten die na een laatste aanmaning nog steeds niet betalen. Maar zelfs hiervoor kan je een verbinding opzetten met een incassobureau zodat ook hier automatisch een incassotraject wordt opgezet.

Gebruiksvriendelijkheid

Een ander belangrijk kenmerk van online boekhouden is dat dit doorgaans erg gebruiksvriendelijk is. Het is gericht op ondernemers die geen boekhouder zijn. Hierdoor kan je als ondernemer eenvoudig zelf het grootste gedeelte van de boekhouding bijhouden, zonder dat je dient te beschikken over diepgaande boekhoudkundige kennis. 

Persoonlijk ben ik er zelfs van overtuigd dat op deze manier elke ondernemer zijn eigen boekhouding kan bijhouden. 

Daarnaast heb je dan alleen 1 keer per jaar nog een boekhouder nodig om de boekhouding eventueel op fouten te controleren en de belastingaangifte te verzorgen. Op die manier kan je eenvoudig veel geld besparen op de kosten van een boekhouding. Aangezien er veel ondernemers zijn die moeite hebben het hoofd boven water te houden, is dit toch weer een eenvoudige kostenbesparing.

Besparen op de kosten van een boekhouding levert ook nog eens een overzichtelijke boekhouding op.

Geef een antwoord