Nieuwe online banken

Er zijn de laatste jaren veel veranderingen geweest op het gebied van bankieren en dan met name op het gebied van nieuwe online banken. Zo hebben zowel de N26 bank als de Revolut bank hun intrede gedaan.

Wat betekent dit voor mensen met een bankrekening?

Voor burgers is dit zeer goed nieuws. Want met de komst van deze nieuwe online banken kan je voordelig een bankrekening openen. Zo voordelig zelfs dat deze vaak geheel gratis is. Op die manier kan je eenvoudig geld besparen wat je nu maandelijks kwijt bent voor het aanhouden van een bankrekening. En dat klinkt ons van website aanmelder als muziek in de oren.

Een bankrekening kost toch niet veel?

Nu zal je in eerste instantie denken, ik betaal slechts een klein bedrag per maand voor mijn bankrekening. Dit gaat mij niet helpen om veel geld te besparen. 

Dat is in eerste instantie ook waar. Ware het niet dat een gratis bankrekening bij zowel de N26 als de Revolut een ander groot voordeel heeft. En dit voordeel kan je wel degelijk heel veel geld gaan besparen.

Kosten van internationale betalingen

Als je wel eens geld naar iemand in het buitenland en dan buiten de eurozone hebt overgemaakt, dan zal je weten dat dit hoge kosten met zich meebrengt. 

Zeker als je relatief een klein bedrag overmaakt, dan kunnen deze kosten wel oplopen tot 30% van het te overmaken bedrag. 

Dit omdat er met een standaard bedrag aan transactiekosten wordt gerekend, wat procentueel hoger is bij kleine bedragen. Daarnaast wordt er ook een toeslag toegepast op de te hanteren wisselkoersen. Dit is niet altijd even duidelijk, maar is wel degelijk het geval in de praktijk.

Het grote voordeel van nieuwe online banken

En hier kan je via zowel N26 als Revolut veel geld besparen. Bankieren bij deze banken gaat via een app. Deze kan je gratis downloaden. 

Vervolgens dien je jezelf te registreren en kan je direct aan de slag. Doe je een overboeking in Amerikaanse dollars naar iemand in Amerika, dan wordt dit uitgevoerd via Transferwise. 

Hier merk je voor de rest niks van aangezien dit automatisch is ingebouwd in de app.

Het voordeel is dat dan opeens de kosten voor het overmaken van geld naar Amerika vele malen goedkoper is. Je betaald een klein bedrag aan transactiekosten, dan moet je echt denken aan een paar euro en bovendien wordt er geen toeslag op de wisselkoers toegepast. 

De betaling wordt gewoon verrekend tegen de officiële wisselkoers die je op de valutamarkt kan bekijken.

Zeker als je vaker te maken hebt met betalingen naar het buitenland, dan kan je op die manier gemakkelijk ontzettend veel geld besparen.

Hebben nieuwe online banken een bankvergunning?

De bedrijven die zich bank noemen dienen in het bezit te zijn van de benodigde vergunning. 

Hier wordt erg streng op toegezien en bovendien wordt er direct opgetreden indien een bedrijf de wetgeving overtreed. In dit geval zijn zowel de N26 als de Revolut in het bezit van alle benodigde bankvergunningen. 

Omdat het om een vergunning gaat vanuit de Europese Unie vallen zij hierdoor ook direct onder het Europese depositogarantiestelsel. Op die manier is jouw geld bij deze nieuwe online banken net zo veilig als bij de bekende Nederlandse banken.

Geef een antwoord